логін / реєстраціяMenu

У провадженні щодо вбивства Кирила Тлявова оголошено третю підозру

17.07.2019 | «Проти катувань»

Третій учасник трагічних подій, внаслідок яких загинув п’ятирічний хлопчик Кирило Тлявов, отримав підозру у вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України). Це – повнолітній громадянин України. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР) на своєму вебсайті.

Фото: «Факты»

Раніше: Двоє учасників – працівників поліції – отримали підозри в:

• убивстві малолітньої дитини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (пп. 2, 12 ст. 115 Кримінального кодексу України);
• вчиненні хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

«Нагадаю, що з моменту вбивства була втрачена доба, адже лише на наступний день підслідність була визначена за ДБР і наші слідчі приступили до роботи. Цей час злочинці максимально використали в своїх цілях, щоб виконати два завдання: сплутати версії вбивства та приховати зброю», – повідомив під час брифінгу директор ДБР Роман Труба, зазначивши, що тривають слідчі дії для встановлення особи вбивці, і кваліфікація статей може бути змінена.

На сьогодні проведено такі слідчі дії:

• допитано 53 свідка;
• проведено 34 обшуки за місцем проживання фігурантів, їхніх близьких, знайомих, а також у місцях можливого приховування знаряддя вчинення злочину;
• призначено понад 10 експертиз (судово-медичних, балістичних, молекулярно-генетичних, вибухотехнічних, дактилоскопічних тощо), частину з яких вже проведено;
• проведено 8 різних за своєю складністю слідчих експериментів, а також огляди місць події тощо;
• отримано відеозаписи з усіх камер спостереження;
• із залученням осіб водолазного складу ДСНС проводиться відпрацювання водойм та річок у місті Переяславі-Хмельницькому та поза його межами.


Нагадаємо, як установило слідство, 31 травня десь о 13:00 двоє поліціянтів Переяслав-Хмельницького відділу Національної поліції – Петровець і Приходько – разом із невстановленими особами під час відпочинку, вживаючи алкогольні напої, вирішили постріляти по металевих банках та інших предметах з невстановленої вогнепальної зброї. Розважалися правоохоронці в місцевості, де могли бути сторонні особи. Приблизно о 15:30 хтось зі стрільців влучив у 5-річного Кирила Тлявова.

Хлопчика з тяжкою відкритою проникливою черепно-мозковою травмою доставили до реанімаційного відділення районної лікарні. 3 червня Кирило помер.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація