логін / реєстраціяMenu

Підозрювані в убивстві п’ятирічного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому залишатимуться під вартою

02.07.2019 | «Проти катувань»

Підозрювані в убивстві п’ятирічного Кирила Тлявова залишатимуться під вартою до 30 липня.

25 червня сього року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду залишила підозрюваного Володимира Петровця під вартою до 30 липня, таким чином залишивши ухвалу слідчого судді Голосіївського районного суду Києва від 4 червня без змін (тримання під вартою 60 діб), апеляційну скаргу сторони захисту на згадану ухвалу – без задоволення, – повідомила тоді пресслужба Київського апеляційного суду.

Фото: «Факты»

Аналогічне рішення ухвалене 1 липня стосовно другого підозрюваного – Івана Приходька, який так само залишатиметься під вартою до 30 липня.

Нагадаємо, як установило слідство, 31 травня десь о 13:00 двоє поліціянтів Переяслав-Хмельницького відділу Національної поліції – Петровець і Приходько – разом із невстановленими особами під час відпочинку, вживаючи алкогольні напої, вирішили постріляти по металевих банках та інших предметах з невстановленої вогнепальної зброї. Розважалися правоохоронці в місцевості, де могли бути сторонні особи. Приблизно о 15:30 хтось зі стрільців влучив у 5-річного Кирила Тлявова.

Хлопчика з тяжкою відкритою проникливою черепно-мозковою травмою доставили до реанімаційного відділення районної лікарні. 3 червня Кирило помер.

4 червня поліціянтам, підозрюваним у навмисному вбивстві хлопчика, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без можливости внесення застави – Петровець і Приходько підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 4 ст. 296 ( «Хуліганство»), п.п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

За інформацією ЗМІ, один із підозрюваних – І. Приходько, 31-річний лейтенант поліції. З 2010 року працював у ДАІ в Києві, 2015 року став командиром відділення у 5-й роті столичної поліції. У 2016-му звільнений через невідповідність, однак поновлений рішенням Окружного адміністративного суду Києва. Після цього повернувся працювати «патрульним» у Київську область.

Другий підозрюваний – В. Петровець, 42 роки. Спеціальність за освітою – водій-пасічник. У 1999 році став інспектором ДАІ, у 2005–2006 роках працював у «Кобрі», після чого повернувся в дорожній патруль. У 2015-му, під час реформи поліції, був звільнений, а потім призначений командиром відділення роти особливого призначення № 1 в Києві. У 2017 році знову повернувся на дороги Київської області як поліціянт загону № 5. З березня 2018-го працює в секторі превенції водної поліції Переяслав-Хмельницького.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація