логін / реєстраціяMenu

Поліціянти перевищили владу. Їм оголошено підозру

01.07.2019 | «Проти катувань»

На Донеччині трьох патрульних поліціянтів слідчими теруправління ДБР, розташованого у Краматорську, повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень та службовому підробленні офіційних документів (ч. 2 ст. 365 та ч. 1 ст. 366 КК України), – повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Ілюстраційне зображення

У ході досудового розслідування встановлено, що 19 червня під час патрулювання в Кальміуському районі міста Маріуполя троє інспекторів патрульної поліції підійшли до чоловіка, який разом із дитиною перебував поблизу дитячого майданчику та пив пиво. Зауваживши, що чоловік вживає спиртне у громадському місці, що заборонено законом, правоохоронці провели його поверхневу перевірку, при цьому перевищивши власні службові повноваження, а саме перевіривши вміст кишень його брюк, а також – взуття.

У відповідь на обурення громадянина поліціянти, на очах у наляканої малолітньої дитини, вдарили її батька в область шиї, повалили на землю та, заламавши руки за спиною і завдавши фізичного болю, вдягли на нього кайданки.

Задавивши таким чином волю чоловіка до спротиву їхнім незаконним діям, інспектори занесли його на руках до службового автомобіля та відвезли до відділення поліції, де склали на нього адміністративний протокол про злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського (ст. 185 КУпАП), справу за яким судом закрито за відсутністю події.

До суду направлені клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посад.

26.06.2019
Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація