логін / реєстраціяMenu

До кримінальної відповідальности притягнуто командира «Беркуту»

24.06.2019 | «Проти катувань»

Генрокуратура повідомляє про розслідування злочинів, вчинених під час акцій протесту у 2013–2014 роках.

Ілюстраційне зображення

Зібрано докази та притягнуто до кримінальної відповідальности командира роти ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України в місті Києві за підозрою у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Указаному керівнику підрозділу міліції спецпризначення інкриміновано вчинення спільно з підлеглими співробітниками, з перевищенням влади та своїх службових повноважень, 10 січня 2014 року під час проведення громадянами та народними депутатами України акції протесту біля Києво-Святошинського районного суду незаконного перешкоджання проведенню мітингу, неправомірне застосування сили до учасників акції протесту та інших перехожих громадян, безпідставне заподіяння тілесних ушкоджень 11 громадянам, 2 народним депутатам України та журналісту.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ст. 340, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 171 КК України (перевищенні влади, умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів).

До слідчого судді подано клопотання про застосування запобіжного заходу. Досудове розслідування триває, – йдеться в повідомленні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація