логін / реєстраціяMenu

Розгін акції протесту в «Гостинному дворі» в Києві взимку 2013 року

19.06.2019

За перевищення влади, що супроводжувалося насильством під час проведення акції протесту біля Гостинного двору в Києві до кримінальної відповідальності притягнуто командира ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України в місті Києві, його заступника, а також начальника відділу охорони громадської безпеки одного з райуправлінь столичної міліції, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Cутичка активістів і «Беркуту» в Гостинному дворі, Київ 18.02.2013.
На землі – депутат Володимир Бригинець.
Фото: Alex Zakletsky (взяте на сайті «Радіо Свобода»).

«Установлено, що указані правоохоронці спільно з підлеглими співробітниками, перевищуючи владу та свої службові повноваження 18.02.2013 під час проведення громадянами мирної акції протесту щодо припинення забудови архітектурної пам’ятки „Гостинного двору“ в м. Києві та недопущення перебудови її на торгівельно-розважальний комплекс, незаконно застосували силу до учасників акції протесту та інших перехожих громадян, безпідставно затримали 40 осіб, у тому числі 2 народних депутати України, 11 громадянам заподіяли тілесні ушкодження», – мовиться у повідомленні.

Командира полку міліції «Беркут», його заступника та начальника відділу охорони громадської безпеки райуправління поліції у передбачений законом спосіб повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. У зв’язку з переховуванням підозрюваних від слідства, їх оголошено в розшук.

До слідчого судді внесені клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів та надання дозволу на затримання. Досудове розслідування триває.

18.06.2019

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація