логін / реєстраціяMenu

Розслідується перевищення влади з боку правоохоронців

14.06.2019

Трьох інспекторів Управління патрульної поліції в місті Кривому Розі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади, вчинене групою осіб), – повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Встановлено, що у травні 2018 року під час патрулювання у Кривому Розі поліціянти зробили зауваження двом громадянам з приводу неналежного паркування службового авта, через що виникла словесна перепалка. З метою помсти за поведінку чоловіків, патрульні безпідставно застосували до них фізичні заходи примусу та розбили мобільні телефони, щоб останні не мали змоги фіксувати дії правоохоронців на камеру.

Далі, у відділенні поліції патрульні повалили закутого в кайданки чоловіка обличчям в асфальт і завдали близько 15 ударів ногами по голові й тілу.

Розуміючи наслідки своїх незаконних дій та намагаючись уникнути відповідальності, правоохоронці склали стосовно потерпілого протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 185 та ст. 173 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, дрібне хуліганство).

Задля посилення ефекту від помсти, поліціянти ввели чоловіка в оману про свої доброзичливі наміри відвезти його до лікарні, натомість доставили до психоневрологічного диспансеру для проведення освідування на предмет алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Двом з патрульних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав та відсторонено від посад. Досудове розслідування триває.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація