логін / реєстраціяMenu

Двох поліціянтів повідомлено про підозру

14.05.2019

Двох працівників ГУ Національної поліції в Чернівецькій області повідомлено про підозру за фактом перевищення службових повноважень, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України, – повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку травня 2018 року під час несення служби на блокпості «Бараниківка», розташованому на автодорозі між населеними пунктами Красноріченське та Бараниківка Кремінського району Луганської області, працівники поліції зупинили для перевірки автомобіль «Suzuki Grand Vitara».

На ґрунті неприязні, що раптово виникла, правоохоронці, перевищуючи свої службові повноваження, завдали декілька ударів руками водію авта, спричинивши йому тілесні ушкодження середньої тяжкості, що супроводжувалося приниженнями чоловіка та безпідставним застосуванням до нього спеціальних засобів.

У результаті вказаних протиправних дій поліціянтів потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, садна голови, шиї та плеча.

Зараз розглядається питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посад, які вони обіймають.

За вчинення інкримінованого правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація