логін / реєстраціяMenu

З ОРДЛО та Криму загалом переведено 286 засуджених

13.03.2019

У цілому з пенітенціарних закладів ОРДЛО, а також Криму переведено 286 засуджених для відбування покарання на підконтрольні Україні території. Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов в інтерв’ю ІА «Укрінформ».

«Основна кількість засуджених була переведена з так званої ДНР – 199 осіб, із Криму перевели 12 осіб, ще два переведення засуджених – минулого року і в лютому цього року – з так званої ЛНР – 75 осіб. Загалом було переведено 286 осіб», – зазначив Чернишов.

Основну роль у питанні переведення засуджених із непідконтрольних Україні територій на підконтрольні відіграє Офіс Уповноваженого ВРУ з прав людини, куди надходять клопотання про переведення. При цьому Міністерство юстиції виступає учасником процесу, оскільки приймає переданих засуджених.

Д. Чернишов зазначив, що чергове переведення планується, але коли і в якій кількості – невідомо. Він також сказав, що не має інформації, скільки засуджених лишаються на непідконтрольних територіях Донбасу та в Криму.

«Якщо ми втратили контроль, то як можемо знати, скільки їх там лишилося? До нас навіть звертаються із запитаннями: в яких умовах там сидять наші родичі? Ми не знаємо, бо в нас немає контролю за тими територіями й можливості з’ясувати це питання. Ми маємо інформацію, скільки було ув’язнених на момент втрати контролю України над певною частиною територій Луганської та Донецької областей і Криму», – пояснив Чернишов.

За його словами, станом на початок 2014 року в пенітенціарних установах АР Крим утримувалося 3295 осіб, у пенітенціарних установах Донецької області – 9511 осіб, Луганської області – 6426 осіб.

«А скільки з них були звільнені й скільки так звані ЛНР та ДНР, окупаційна влада Криму винесли вироків і посадили нових осіб, ми не знаємо, тому що ці суди перед нами не звітують. Відповідно, будь-яка інформація, яку я надам, буде некоректною», – наголосив заступник міністра юстиції.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація