логін / реєстраціяMenu

В Арбузинській виправній колонії № 83, що на Миколаївщині, виявлені порушення та недоліки

07.03.2019

Під час моніторингового візиту до Арбузинської виправної колонії № 83, що на Миколаївщині, виявлені недоліки й порушення, – повідомлено на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини.

На день проведення візиту в установі перебувало 386 засуджених.

Моніторингову групу вразили жахливі умови проживання засуджених: не дотримуються санітарно-гігієнічні вимоги, відсутній доступ до питної води. Замість туалетів – дірки, замість раковин – металеві ящики або відерця.

Моніторингова група відзначила нерівномірний розподіл засуджених по камерах. В однакових за площею приміщеннях могли проживати 10 або 3 особи.

Водночас, в установі є й відремонтовані кімнати для довгострокових побачень, які відповідають усім стандартам. Однак засуджені ними майже не користуються.

На момент візиту проводились поточні ремонтні роботи в їдальні та кухні, у кімнатах побачень, але корпуси для проживання засуджених перебувають у жахливому стані.

Також моніторингова група під час спілкування з засудженими виявила, що вони практично не мають можливості користуватися коштами, які заробляють, працюючи на території колонії. Зокрема, не можуть перераховувати гроші рідним та близьким, а крамниця на території установи, у якій вони мають право купляти продукти харчування та предмети побуту, працює не постійно. Також група відзначила, що на товарах відсутні цінники. На час проведення візиту в магазині були лише побутові товари.

Монітори також поспілкувалися із засудженими, які перебувають у медичній частині на постійному лікуванні. Було виявлено, що, незважаючи на постійне обстеження, лікування засуджених не проводилося. За цим фактом будуть вжиті заходи для забезпечення права на охорону здоров’я засуджених.

Враховуючи виявлені недоліки та порушення, до компетентних органів та установ будуть направлені акти реагування з метою їх усунення, – мовиться в повідомленні.

06.03.2019

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація