логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: завершено розслідування щодо київської судді

01.02.2019

У справах Майдану завершено розслідування стосовно судді Дніпровського райсуду міста Києва, – повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Згадану суддю підозрюють у винесенні завідомо неправосудних рішень про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою щодо двох осіб, яких 18 лютого 2014 року працівники правоохоронних органів незаконно затримали. Матеріали провадження сфальсифіковано – затримані нібито брали участь у масових заворушеннях. До суду подані незаконні клопотання про їх арешт.

Крім того, судді інкримінується винесення завідомо неправосудного рішення і щодо учасника автопробігу ГО «Автомайдан» до резиденції «Межигір’я», якого на підставі сфальсифікованих матеріалів у лютому 2014 року незаконно позбавлено права керування транспортним засобом на 3 місяці.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).

Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів провадження, і після ознайомлення підозрюваної з ними обвинувальний акт буде направлено до суду.

31.01.2019

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація