логін / реєстраціяMenu

Побиття авіаконструктора: прокуратура шукає причетних поліціянтів

08.01.2019

Київською місцевою прокуратурою встановлені обставини, які свідчать про можливу причетність працівників поліції до побиття співробітника КБ ім. Антонова. Про це 3 січня повідомила прес-служби прокуратури міста Києва.


До слідчого відділу Солом’янського управління поліції ГУ НП у місті Києві 27 грудня 2018 року надійшла заява про побиття співробітника КБ імені Антонова через начебто його причетність до шахрайських дій при обміні валюти.

За цим фактом слідчий поліції вніс до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України та розпочато досудове розслідування.

У ході вивчення процесуальними керівниками матеріалів кримінального провадження, а також проведення допиту потерпілого, Київською місцевою прокуратурою № 9 встановлено обставини, які свідчать про можливу причетність до вказаної події працівників поліції.

Враховуючи вищенаведене, місцевою прокуратурою додатково до ЄРДР внесено відомості про вчинення поліціянтами кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу).

На підставі вимог ст. 216 КПК України кримінальне провадження скеровано за підслідністю до Територіального управління ДБР міста Києва.


4 січня на сайті прокуратури міста Києва з’явилося повідомлення «Прокуратура шукає поліцейських, причетних до побиття інженера Віктора Ковальського», в якому мовиться, що за фактом інциденту із побиттям співробітника КБ ім. Антонова прокуратура відкрила провадження щодо перевищення поліцейськими своїми повноваженнями.

Коментує прокурор Київської місцевої прокуратури № 9 Марія Марченко, яка безпосередньо допитувала потерпілого (подробиці у сюжеті ТСН 1+1).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація