логін / реєстраціяMenu

ГПУ завершила розслідування щодо низки підозрюваних у справах Майдану

01.11.2018

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування щодо двох колишніх працівників ПМОП «Беркут», проти колишнього заступника начальника сектору кримінального розшуку одного із райуправлінь міліції Києва та оперуповноваженого цього підрозділу, а також стосовно керівника апарату Дарницького районного суду Києва. Про це в четвер, 1 листопада, повідомляє прес-служба Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ, – передає видання «Тиждень.ua».

Зокрема, 31 жовтня правоохоронці скерували до суду обвинувачення щодо двох екс-«беркутівців», яких підозрюють у складанні та видачі неправдивих документів про затримання учасників акції протесту 30 листопада 2013 року.

«Закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох колишніх працівників ПМОП „Беркут“, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, у вчиненні 30.11.2013 злочинів відносно учасників акцій протесту, а саме складання та видачі завідомо неправдивих документів про затримання, на підставі яких осіб притягнуто до відповідальності. Обвинувальний акт 31.10.2018 спрямовано до Шевченківського районного суду м. Києва», – йдеться в повідомленні.

Водночас слідчі 31 жовтня завершили розслідування стосовно колишнього заступника начальника сектору кримінального розшуку одного із райуправлінь столичної міліції та оперуповноваженого цього підрозділу (зараз працює оперуповноваженим управління карного розшуку Національної поліції в Києві) за перевищення влади та безпідставне затримання в січні 2014 року студента, що супроводжувалося застосуванням насильства та заподіянням потерпілому тілесних ушкоджень.

«Слідчими управління 31.10.2018 завершено досудове розслідування стосовно колишнього заступника начальника сектору кримінального розшуку одного із райуправлінь столичної міліції та оперуповноваженого цього підрозділу (на даний час працює оперуповноваженим управління карного розшуку Національної поліції в м. Києві) за перевищення влади та безпідставне затримання у січні 2014 року на Подолі в м. Києві одного із студентів Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, що супроводжувалося застосуванням насильства та заподіянням потерпілому тілесних ушкоджень. Після затримання та побиття, потерпілого разом з іншими затриманими доставлено до одного з райуправлінь міліції, де на підставі сфальсифікованих матеріалів кримінального провадження їх незаконно затримано, притягнено до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях і за клопотанням слідчих та прокурорів, слідчими суддями щодо них застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою і домашніх арештів (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384, ст. 340 КК України)», – зазначається в повідомленні.

У ГПУ додали, що стороні захисту вже відкрили доступ до матеріалів, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде направлено до суду.

Так, Генпрокуратура 30 жовтня також завершила досудове розслідування стосовно керівника апарату Дарницького районного суду Києва.

«30.10.2018 завершено досудове розслідування стосовно керівника апарату Дарницького районного суду м. Києва за ч. 2 ст. 376-1 КК України якому інкриміновано незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей до цієї системи) при розподілі справ між суддями щодо застосування до учасників протестних акцій та інших громадян запобіжних заходів у січні-лютому 2014 року», – наголошується в повідомленні.

Стороні захисту відкрили доступ до матеріалів, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде направлено до суду.

Крім того, у ГПУ додали, що 25 жовтня оголосили підозру міліціянту відділення ПМОП «Беркут».

«За результатами досудового розслідування фактів незаконного затримання 30.11.2013 на Майдані Незалежності в м. Києві учасника мирної акції протесту, складання та видачі завідомо неправдивих документів про його затримання, слідчими управління спеціальних розслідувань 25.10.2018 повідомлено про підозру міліціонеру відділення ПМОП „Беркут“, підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві. Досудове розслідування триває», – йдеться в повідомленні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація