логін / реєстраціяMenu

За злочини в харківському метро оголошено про підозру ще двох поліціянтів

12.10.2018

Слідчі прокуратури Харківської області оголосили підозри у перевищенні службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), ще двом працівникам сектору патрульної поліції ПП ВП у метрополітені ГУНП в області, – повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Обидва підозрювані – старші сержанти 30 і 35 років. Їх причетність до скоєння злочину була встановлена під час вивчення відеоматеріалів у ході досудового розслідування.

За даними слідства, ці поліціянти фігурують щонайменше в одному епізоді із застосуванням насильства до затриманого.

Прокуратура направила до суду клопотання про обрання правоохоронцям запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше в рамках спецоперації, проведеної прокуратурою області спільно з Управлінням внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України, четверо працівників сектору патрульної поліції ПП ВП метрополітену ГУНП були затриманні за підозрою в одержанні неправомірної вигоди та перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідство встановило непоодинокі випадки перевищення повноважень підозрюваними. Зокрема, застосування насильства до затриманих громадян. Окрім того, задокументовано принаймні два епізоди отримання неправомірної вигоди правоохоронцями. У першому випадку йшлося про тисячу гривень, у другому – тисячу гривень та три тисячі російських рублів. Поліціянти залякували людей адміністративною відповідальністю за нібито скоєні правопорушення. Громадяни у пригніченому стані віддавали кошти правоохоронцям, аби уникнути проблем. При цьому протиправні дії супроводжувалися незаконним оглядом особистих речей та психологічним тиском на потерпілих.

На вимогу прокуратури троє з них на сьогодні перебувають під вартою. Ще одному підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Це рішення зараз оскаржується прокуратурою. Досудове розслідування триває.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація