логін / реєстраціяMenu

В’язня утримували в нелюдських умовах

08.10.2018

Під час позапланової перевірки в державній установі «Вінницька установа виконання покарань № 1» виявлено та припинено нелюдське поводження із в’язнем, що мало ознаки катування. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Упродовж кількох діб вказану особу з явними ознаками розладу здоров’я тримали у непристосованому для цих цілей камерному приміщенні в жахливих антисанітарних умовах, без світла, водопостачання, каналізації, постільної білизни, засобів особистої гігієни, належного медичного забезпечення тощо. Також виявлено і припинено протиправні дії співробітників цієї установи, пов’язані зі спробою підроблення медичної документації стосовно зазначеного в’язня», – зокрема мовиться в повідомленні.

Права в’язня, який піддавався катуванню, поновлені. Йому надано необхідну медичну допомогу, забезпечено належні умови тримання та нагляд лікарів.

За фактами, встановленими працівниками профільного управління Генеральної прокуратури України, зареєстровано кримінальні провадження за ст.ст. 127 (катування), 366 (службове підроблення) КК України.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація