логін / реєстраціяMenu

Медична частина в ПВК № 51 на Одещині – у жахливому стані

02.10.2018

Монітори з офісу Уповноваженого ВР України з прав людини провели плановий візит до ДУ «Південна виправна колонія № 51». Про це повідомила прес-служба Уповноваженого.

Монітори відвідали житлові приміщення ув’язнених, а також їдальню, лазню, приміщення промислової зони.

Стан медичної частини – жахливий. Душові кімнати та санвузли перебувають у занедбаному стані. На поверсі, де розташовані палати для хворих, душ взагалі не працює і хворі ув’язнені змушені ходити до душових, які розташовані на поверсі медичного персоналу.

Крім того, моніторингова група зафіксувала повну відсутність замісної терапії в установі, старе обладнання для проведення флюорографії. Існує незабезпеченість медичними кадрами. Надання медичного лікування теж неналежної якості. Зокрема, хворому, якому потрібна операція, з лікування лише надаються знеболювальні, останній аналіз крові проведено у березні 2018 року

Були зафіксовані проблеми в карцерах та камерах. Зокрема, приміщення недостатньо освітлені, існують проблеми з вентиляцією та температурним контролем, через що в камерах холодно. У жахливому стані та потребують ремонту каналізація та санвузли.

Під час моніторингу промислової зони ПВК № 51 виявлено, що ніхто з ув’язнених, що працюють, не знає свого окладу, а трудові договори взагалі відсутні. Ув’язнені отримують по 200–300 грн на місяць, що є порушенням трудового законодавства.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація