логін / реєстраціяMenu

Затримано двох екс-міліціянтів за підозрою в катуванні

28.09.2018

Слідчі київської прокуратури спільно з оперативними працівниками управління внутрішньої безпеки в місті Києві ДВБ Національної поліції України затримали двох колишніх працівників міліції, які 7 років перебували у розшуку. Про це повідомила прес-служба прокуратури Києва.

Екс-міліціянти підозрюються в перевищенні влади, застосуванні фізичного насильства та катуванні із застосуванням розігрітої праски до затриманого з метою отримання від нього відомостей про вчинений злочин.

У 2014 році вироком Святошинського районного суду міста Києва їхнього колишнього керівника, який на час вчинення злочину очолював сектор відділу карного розшуку, визнано винним за ч. 2 ст. 365 та ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 358 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавлення прав обіймати посади, пов’язані зі спеціальними владними повноваженнями строком на три роки.

Двоє його спільників звільнились з органів внутрішніх справ та з 2011 року переховувались від органу досудового розслідування, однак після встановлення їхнього місцеперебування 26 вересня 2018 року були затримані.

Прокуратурою міста Києва підготовлено клопотання до суду про застосування щодо затриманих запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

26.09.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація