логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: судитимуть двох екс-«беркутівців»

13.09.2018

Генеральною прокуратурою України 11 вересня 2018 року до Шевченківського районного суду Києва спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох колишніх міліціянтів полку міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, – повідомляє сайт відомства.

Вказані особи обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 КК України); незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб (ч. 1 ст. 28, ст. 340 КК України); складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 1 ст. 366 КК України) під час Євромайдану.

Один з колишніх міліціянтів є діючим співробітником поліції.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 13 працівників столичного «Беркуту».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація