логін / реєстраціяMenu

Виявлені грубі порушення в жіночому виправному центрі на Дніпропетровщині

30.07.2018

Прокуратура Дніпропетровської області виявила грубі порушення законодавства про працю при залученні до оплачуваних робіт засуджених жінок у державній установі «Покровський виправний центр (№ 79)» на Дніпропетровщині. Про це повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Перевіркою встановлено, що всі засуджені, які відбувають покарання у виправному центрі, у порушення вимог ч. 1 ст. 60 Кримінально-виконавчого кодексу України залучені до оплачуваних робіт без строкових трудових договорів. Крім того, 30 засуджених жінок працюють у вкрай тяжких умовах на Нікопольському заводі феросплавів (контрагентський об’єкт). Ув’язнені скаржилися на недотримання елементарних умов техніки безпеки та виробничої санітарії на вказаному об’єкті, а також невиплату їм заробітної плати, ненадання своєчасної медичної допомоги та неможливість відвідування лазні виправного центру (у літній період засуджені змушені митися у літньому душі, який не обладнано належним чином).

Виявлено, що засуджені, які виконують норми виробітку, заробітної плати не отримують взагалі, а після відрахувань на комунально-побутове забезпечення, харчування та інші послуги мають борги перед виправним центром від 3 до 8 тисяч гривень.

Спеціалістами, залученими до проведення перевірки, виявлено порушення у сфері пожежної та техногенної безпеки, охорони праці, забезпеченні безпеки при зберіганні та вживанні харчових продуктів. Продовжується перевірка додержання законності під час нарахування заробітної плати ув’язненим і проведення відповідних відрахувань.

За ініціативою Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 Кримінального кодексу України (грубе порушення законодавства про працю).

Крім того, вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 149 КК України (катування).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація