логін / реєстраціяMenu

Справи Майдану: суд по Крисіну очолить суддя, яка задовольнила відвід своєї колеги

28.07.2018

Суддю Ольгу Просалову, яка напередодні задовольнила вимогу адвоката, який захищає Юрія Крисіна, про відвід судді Любові Леонтюк, обрали головуючою у справі «тітушок» Крисіна та Сергія Чемеса. Про це повідомила потерпіла у даній справі Світлана Кирилаш і прокурор Олексій Донський 27 липня, – передає видання «Тиждень.ua» з посиланням на «Громадське».

Відтепер сама Ольга Просалова слухатиме справу про викрадення і катування майданівців у січні–лютому 2014 року.

Нагадаємо, 26 липня прокурор Олексій Донський повідомив, що суд задовольнив заяву адвоката Євгена Солодка про відвід судді Любові Леонтюк у кримінальному провадженні проти Юрія Крисіна, якого звинувачують у причетності до викрадення, катування та застосування невибіркового насильства проти активістів Революції Гідності в 2014 році.

13 червня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію прокурорів і представників потерпілих на рішення Шевченківського райсуду про умовний термін покарання для керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна, якого звинуватили в причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Крисіна засудили до 5 років ув’язнення. Апеляційну скаргу потерпілих, в якій вони вимагали відправити справу на новий розгляд, суд не задовольнив.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація