логін / реєстраціяMenu

У справі Крисіна задовольнили відвід судді

26.07.2018 | Ірина Рябоштан

Прокурор Олексій Донський повідомив, що суд задовольнив заяву адвоката Євгена Солодка про відвід судді Любові Леонтюк у кримінальному провадження проти Юрія Крисіна, якого звинувачують у причетності до викрадення, катування та застосування невибіркового насильства проти активістів Революції Гідності в 2014 році, – передає видання «Тиждень.ua».

Донський заявив, що шокований відповідним рішенням суду. Водночас він наголосив, що в адвокатів не було процесуальних прав заявляти про відвід судді. За його словами, не було жодних підстав, «навіть ілюзорних», для задоволення відповідної заяви.

Донський також зазначив, що наразі вони мають лише короткий текст рішення суду, тому не можуть його коментувати. Крім того, він додав, що в зв’язку з цим рішенням розгляд справи розпочнеться з самого початку.

«Це відкидає нас на півроку назад», – наголосив прокурор.

Своєю чергою, адвокат родин героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська також зазначила, що розгляд справи почнуть з самого початку.

«Можливо, що їх (захист – ред.) не влаштувала саме ця суддя (Любов Леонтюк – ред.). Можливо, що вони хочуть якоїсь іншої – конкретної судді», – прокоментувала вона можливі причини захисту Крисіна подати заяву про відвід.

Зазначимо, що заяву захисника Крисіна Євгена Солодка про відвід головуючої судді Любові Леонтюк задовольнила суддя Дарницького райсуду Києва Ольга Просалова.

Нагадаємо, 13 червня Апеляційний суд Києва частково задовольнив апеляцію прокурорів та представників потерпілих на рішення Шевченківського райсуду про умовний термін покарання для керівника групи «тітушок» Юрія Крисіна, якого звинуватили в причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія. Крисіна засудили до 5 років ув’язнення. Апеляційну скаргу потерпілих, в якій вони вимагали відправити справу на новий розгляд, суд не задовольнив.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація