логін / реєстраціяMenu

У районному суді на Київщині – неприйнятні умови утримання

12.07.2018

В Обухівському районному суді Київської області умови утримання осіб, взятих під варту, межують із тортурами. Про це мовиться в повідомленні, опублікованому 10 липня на сайті омбудсмена.

Порушення виявлені працівником Секретаріату Уповноваженого під час моніторингового візиту, здійсненого в рамках реалізації функцій національного превентивного механізму.

У суді до місць несвободи віднесено кімнати для підсудних та засуджених, у яких вони очікують початку проведення судових засідань і повернення до слідчого ізолятора чи ізолятора тимчасового тримання, а також загороди з прозорого матеріалу в залах судових засідань.

Відвідання приміщення для підсудних та засуджених, які перебувають під вартою, засвідчило, що дві з трьох кімнат не відповідають національним та міжнародним вимогам до таких приміщень за площею. Зокрема, площа двох окремих кімнат становить по 1,17 м2 замість необхідних 4 м2 на одну особу. У всіх приміщеннях відсутня будь-яка вентиляція, в результаті чого відчувається сморід та задуха. Природне освітлення відсутнє, а рівень штучного освітлення становив від 4 до 9 люксів, що відповідає мороку й пітьмі та більше ніж у 20 разів менший від встановлених вимог. Вільний доступ до питної води відсутній, використовується вода з крану умивальника, розташованого в спеціальному санвузлі.

Документація про проведення бактерицидної обробки приміщень судових залів та приміщень для підсудних і засуджених відсутня.

Конвойне приміщення не обладнане системою відеоспостереження за поведінкою підсудних і засуджених.

Маршрути конвоювання підсудних і засуджених осіб у приміщені суду не ізольовані від сторонніх осіб.

У приміщенні суду не споряджене окреме приміщення для конфіденційного спілкування підсудних із адвокатами.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація