логін / реєстраціяMenu

Судитимуть обвинувачених у незаконному перешкоджанні зборів і мітингів у Сумах у січні 2014

26.06.2018

Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 25.06.2018 закінчено розслідування та передано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного перешкоджання у січні 2014 року організації та проведення зборів та мітингів в м. Суми шляхом безпідставного притягнення громадян, які брали в них участь, до кримінальної відповідальності, їх незаконного затримання. Про це повідомлено на сайті ГПУ.

В організації та виконанні тяжких злочинів обвинувачуються колишні прокурор області та два заступники прокурора міста Сум, прокурори прокуратури та слідчі міліції.

Обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст. 340 (незаконне перешкоджання організації та проведення зборів та мітингів, вчинене службовою особою), ч. 2 ст. 343 (вплив на працівника правоохоронного органу з метою прийняття незаконного рішення, вчинене службовою особою з використанням свого службового становища), ч. 1 ст. 372 (притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності), ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 371 (організація завідомо незаконного затримання осіб, вчинене в особистих інтересах), ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 371 (закінчений замах на незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах) КК України.

Загалом у цьому кримінальному провадженні до кримінальної відповідальності притягнуто 9 працівників правоохоронних органів.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація