логін / реєстраціяMenu

У Києві судитимуть «тітушку»

27.04.2018

Департамент спеціальних розслідувань ГПУ затвердив і спрямував до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно так званого «тітушки». Його обвинувачують у пособництві та сприянні правоохоронцям у спланованій провокації, перевищенні влади та незаконному затриманні активістів громадського руху «Автомайдан», застосуванні до них насильства, заподіянні їм тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості та умисному пошкодженні їх автомобілів в січні 2014 року в місті Києві. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ відомства.

У повідомленні мовиться, що незаконно затриманих громадян доставили до одного з райуправлінь міліції Києва, де правоохоронці та «тітушки» надали завідомо неправдиві показання, поєднані з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі чого їх затримали, притягнули до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та арештували.

Тривалий час обвинувачений переховувався від слідства й суду в країнах Європи, а в листопаді 2017 року був затриманий правоохоронцями. Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 384 КК України (пособництво у перевищенні влади, що супроводжувалося насильством та спричинило тяжкі наслідки, а також завідомо неправдиве показання).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація