логін / реєстраціяMenu

ГПУ завершила розслідування про втечу «беркутівця» за кордон

18.04.2018

Генеральна прокуратура України 16 квітня завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно трьох осіб, у тому числі колишнього співробітника Державної прикордонної служби України. Цих осіб обвинувачують у причетності до неправомірних дій щодо учасників мирних акцій протесту в грудні 2013 – лютому 2014 років, повідомляє відомство на своєму сайті.

Досудове розслідування проводилось «за ч. 2 ст. 332 КК України за фактом організації та здійснення в серпні 2017 року за попередньою змовою групою осіб незаконного переправлення через державний кордон України до Республіки Білорусь оголошеного в розшук міліціонера столичного спецпідрозділу „Беркут“, який тривалий час розшукується за вчинення тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним затриманням і заподіянням тілесних ушкоджень активістам ГО „Автомайдан“ та іншим громадянам в січні 2014 року в м. Києві».

У подальшому розшукуваний переїхав до Російської Федерації. У ході слідства накладено арешт та вилучено транспортний засіб, на якому переправлено розшукуваного через державний кордон. Стороні захисту відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення підозрюваних та їх захисників з матеріалами провадження обвинувальний акт буде направлено до суду.

Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, у тому числі службовою особою з використанням свого службового становища карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, – мовиться в повідомленні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація