логін / реєстраціяMenu

Колишньому керівнику однієї з районних прокуратур столиці повідомлено про підозру

17.04.2018

16 квітня Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику керівника однієї із місцевих (районних) прокуратур Києва. Про це мовиться у повідомленні на сайті відомства.

Колишнього посадовця підозрюють «у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 371, ч. 1 ст. 366, ст. 340 КК України, тобто незаконному триманні під вартою завідомо невинної особи – 72-річного мешканця Вінниччини, який 22 січня 2014 року прибув до м. Києва для відзначення Дня Соборності України і безпідставно був затриманий, побитий правоохоронцями та доставлений до управління міліції щодо якого слідчими складено процесуальні документи з неправдивими даними щодо нібито його участі у масових заворушеннях, а судом за клопотанням, складеним слідчим та погодженим заступником прокурора, його арештовано».

Підозрюваному також інкримінується складання й видача завідомо неправдивих офіційних документів та незаконне перешкоджання організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Екс-посадовцю загрожує позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади (ч. 3 ст. 371 КК України – завідомо незаконне тримання під вартою, вчинене в особистих інтересах).

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація