логін / реєстраціяMenu

Суд постановив виділити Крисіну особисту охорону

27.03.2018 | tyzhden.ua

Під час засідання Дарницького районного суду міста Києва суддя Євген Солодко оголосив рішення надати охорону Юрію Крисіну, якого звинувачують у протидії активістам Євромайдану в 2014 році, викраденні людей та застосуванні до них тортур.

Таке рішення винесли під час судового засідання у понеділок 26 березня.

«Клопотання обвинувачуваного Крисіна задовольнити частково. Застосувати до Крисіна заходи забезпечення безпеки у вигляді його особистої охорони, охорони житла і майна на весь період судового розгляду кримінального провадження до набрання вироком законної сили. Забезпечення безпеки Крисіна доручити ГУ НП в Київській області», – повідомляється у рішенні.

Водночас суд відмовив у задоволенні клопотань Крисіна про розгляд справи у закритому режимі та щодо дозволу йому брати участь у засіданні дистанційно через відеоконференцзв’язок.

Нагадаємо, 15 березня Дарницький районний суд міста Києва дав дозвіл на примусовий привід Юрія Крисіна, якого підозрюють у злочинах, скоєних впродовж 18–20 лютого 2014 року, на наступне судове засідання.

4 березня близько 50 учасників «Автомайдану», С14 та представників інших громадських організацій пікетували будинок «тітушки» Крисіна, засудженого умовно за причетність до вбивства в 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія –у ніч проти 19 лютого 2014 року на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в центрі Києва «тітушки» спочатку сильно побили Веремія, а потім вистрілили в спину.

18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім’я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків «ДНР» і був убитий у Горлівці в липні 2015 року.

22 грудня 2017 року Крисіну, який добивав битою пораненого журналіста, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник виніс вирок у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання терміном на два роки. Таким чином, якщо протягом двох років Крисін не вчинить кримінальних злочинів, він буде звільнений від відбування покарання в місцях позбавлення волі.

26 лютого журналіст Богдан Кутєпов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Крисін у зв’язку з розглядом апеляції на вирок сховався в дитячому відділенні Інституту серця, де активісти облили його зеленкою.

1 березня Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги на вирок Крисіну до 19 березня і зобов’язав поліцію примусово привести його на судове засідання.

26.03.2018

УНІАН

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація