логін / реєстраціяMenu

Справа Крисіна. Суд вирішив примусово доставити підозрюваного на засідання

16.03.2018 | Станіслав Козлюк | tyzhden.ua

Дарницький районний суд міста Києва дав дозвіл на примусовий привід Юрія Крисіна, якого підозрюють у злочинах, скоєних впродовж 18–20 лютого 2014 року, на наступне судове засідання. Про це повідомляє власний кореспондент «Тижня».

Зазначається, що у четвер, 15 березня, повинно було відбутися судове засідання за участю Крисіна, якому інкримінують низку злочинів 18–20 лютого. Однак суд не зміг провести засідання через неявку підозрюваного.

Так, Крисін надіслав до канцелярії суду низку клопотань, в яких просив перевести судовий розгляд в закритий режим, забезпечити його участь в засіданнях через відеоконференцію, а також надати йому особисту охорону та охорону для його життя. Ці клопотання Крисін мотивував тим, що нібито існує загроза його життю та здоров’ю.

Наголошується, що суддя зачитав клопотання, де адвокати зазначили, що Крисіна останнім часом переслідують активісти численних громадських організацій.

Водночас на підтвердження своїх слів у залі суду адвокати підзахисного продемонстрували фото з акцій громадських організацій під будинком Крисіна, а також фото з минулого судового засідання, де активісти створили Крисіну «коридор ганьби» та закидали його сніжками.

«Завдяки прокурору Донському, на минулому засіданні Крисіну не давали вийти з будівлі суду, а цього разу – зайти. Він приїхав, але не зміг з’явитися до зали суду», – підкреслили адвокати підзахисного.

Вони також додали, що Юрій Крисін уклав угоду з детективним агентством, яке начебто знайшло докази того, що на Крисіна готувався замах.

Водночас прокурори наголосили на тому, що жодних доказів поважних причин неявки в суд Крисіна захист не надав.

«Всі ці клопотання мають розглядатися за обов’язковою участю Юрія Крисіна. Жодних документів, які б свідчили про поважність неявки захист не надав, зважаючи на це, а також спроби Крисіна ухилитися від інших судових процесів, просимо застосувати примусовий привід підозрюваного в суд», – оголосили прокурори.

У свою чергу, суддя Любов Леонтюк, заслухавши думки сторін, ухвалила перенесення підготовчого судового засідання на 26 березня на 12:30.

Крім того, вона задовольнила клопотання прокуратури щодо примусового приводу Крисіна до суду.

Додамо, що перед судовим засіданням біля будівлі суду близько 30–40 активістів С14, Національного корпусу та руху «Традиція і порядок» провели «Марш проти „тітушок“», під час якого вимагали справедливого покарання для Юрія Крисіна.

Нагадаємо, 4 березня близько 50 учасників «Автомайдану», С14 та представників інших громадських організацій пікетували будинок «тітушки» Юрія Крисіна, засудженого умовно за причетність до вбивства у 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія.

У ніч проти 19 лютого 2014 року на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в центрі Києва «тітушки» вбили журналіста Веремія. Спочатку його сильно побили, а потім вистрілили в спину.

18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім’я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків «ДНР» і був убитий у Горлівці в липні 2015 року.

22 грудня 2017 року «тітушці» Крисіну, який добивав битою пораненого журналіста, суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Линник виніс вирок у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання терміном на два роки. Таким чином, якщо протягом двох років Крисін не вчинить кримінальних злочинів, він буде звільнений від відбування покарання в місцях позбавлення волі.

26 лютого журналіст Богдан Кутєпов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Крисін у зв’язку з розглядом апеляції на вирок сховався у дитячому відділенні Інституту серця, де активісти облили його зеленкою.

1 березня Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги на вирок Крисіну до 19 березня та зобов’язав поліцію примусово привести його на судове засідання.

15.03.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація