логін / реєстраціяMenu

Протистояння в Одесі 2 травня. Суд продовжив арешт одному з фігурантів справи

13.03.2018 | tyzhden.ua

В Одесі Київський райсуд у понеділок, 12 березня, продовжив запобіжний захід у вигляді арешту одному з фігурантів «справи 2 травня». Про це повідомляє прес-служба суду.

«Громадянин Російської Федерації обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що прокурор заявив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів, посилаючись на те, що особа, якій інкриміновано скоєння тяжких злочинів, є громадянином іншої держави та може переховуватись від суду аби уникнути правосуддя.

Водночас адвокат клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Розглянувши клопотання, суд виніс ухвалу – продовжити тримати обвинуваченого під вартою, зазначивши, що обрання такого запобіжного заходу є обґрунтованим, оскільки ризики не знизились і не відпали», – заявили в суді.

Крім того, суд повідомив, що чоловік обвинувачується у вчиненні злочину, за яким, згідно з вимогами закону, передбачена можливість єдиного виду запобіжного заходу – тримання під вартою.

Як повідомлялося, 29 грудня Приморський районний суд Одеси заарештував колишнього обвинуваченого у справі про події 2 травня 2014 року (в частині подій на Грецькій площі) росіянина Євгєнія Мєфьодова.

Нагадаємо, Приморський райсуд Одеси 15 листопада продовжив арешт фігуранту справи про заворушення 2 травня 2014 року росіянину Євгєнію Мефьодову до 15 січня. Однак 14 грудня суд скасував Мефьодову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

У ніч на 19 вересня, Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід двом фігурантам «справи 2 травня», Сергію Долженкову та Євгєнію Мефьодову, – 60 діб під вартою без можливості внесення застави.

2 жовтня органи слідства пред’явили Мефьодову та Долженкову підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 14 і ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, оскільки досудовим розслідуванням встановлено, що підсудні у складі групи осіб вели протягом лютого-березня 2014 року в Одеській області «антидержавну підривну і диверсійну діяльність, спрямовану на поширення ідей сепаратизму і розбрату, ксенофобії, порушення функціонування державних структур. Кінцевою метою діяльності було незаконне відокремлення південно-східних регіонів України і приєднання їх до Російської Федерації або створення на цій території нових державних утворень „Новоросії“, „Малоросії“ чи „народних республік“».

В Одесі 2 травня 2014 року відбулися сутички між сепаратистами та проукраїнськими активістами, які намагалися пройтися ходою на підтримку єдності України. В результаті сутичок та пожежі в Будинку профспілок загинули 48 осіб. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані та навмисне сплановані. 18 вересня 2017 року Іллічівський міський суд (Чорноморськ, Одеська область) визнав невинними 19-х обвинувачених у масових заворушеннях.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація