логін / реєстраціяMenu

Крисіна, фігуранта вбивства журналіста Веремія, приведуть до суду примусово

Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусове приведення Юрія Крисіна, фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, для участі в судовому засіданні.

Це рішення ухвалила сьогодні (01.03.2018, – «ПК») колегія суддів, оскільки підсудний не прийшов на сьогоднішнє засідання без поважних причин.

Як повідомив головуючий суддя Микола Ященко, до суду надійшло повідомлення від Крисіна, що через хворобу він не може з’явитися до суду. Але суддя зауважив, що Юрій Крисін не навів ніяких доказів того, що ідеться про важку хворобу. Окрім того, в ухвалі він згадав той факт, що напередодні Крисіна виявили у дитячому відділенні Інституту серця, де він нібито проходив обстеження, та, імовірно, таким чином ухилявся від суду.

Наступне засідання, на яке Нацполіція та прокуратура мають примусово доставити Крисіна, призначили на 19 березня на 14:00.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав фігуранта справи щодо нападу на Веремія Крисіна винним у хуліганстві – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

01.03.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація