логін / реєстраціяMenu

«Я можу точно сказати, що у 2017 році тортур не було» – Денис Чернишов

23.02.2018

У закладах пенітенціарної системи України у минулому році не було зафіксовано випадків катування. Про це заступник Міністра юстиції України Денис Чернишов заявив під час брифінгу, присвяченому початку ремонтних робіт на території Лук’янівського СІЗО, – повідомляє сайт Міністерства юстиції.

За словами Чернишова, у грудні в країні завершив роботу Європейський комітет з питань запобігання катуванням і саме висновки цієї організації можна назвати неупередженими.

«Мої слова можуть сприйматись як упереджені, тому ми спираємось на висновки Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Європейського комітету з питань запобігання катуванням, який в грудні був у нас. У жодній з відвіданих ними установ не було нарікань щодо застосування фізичної сили. Крім того, відзначається, що харчування в установах є задовільним. Тому я можу точно сказати, що у 2017 році тортур не було», – зазначив заступник Міністра.

Проте, можна згадати, наприклад, побиття в’язнів в Одеському слідчому ізоляторі 19 серпня, відеозапис якого опублікувала прокуратура, або відому Замкову виправну колонію № 58 в місті Ізяславі Хмельницької області, в’язні якої весь час скаржаться на тиск з боку адміністрації і нестерпні умови тримання, або загадкову смерть 25-ріного чоловіка в СІЗО міста Луцька.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація