логін / реєстраціяMenu

ВРП звільнила суддю за арешт активіста Майдану

14.02.2018 | tyzhden.ua

Вища рада правосуддя в вівторок, 13 лютого, звільнила суддю Подільського райсуду Києва Наталю Неганову через те, що вона ухвалила рішення про арешт активіста Євромайдану в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Про це повідомляє прес-служба ВРП.

«Підставою притягнення судді Неганової Н. В. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти порушення закону, допущені суддею під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту стосовно громадянина, який брав участь в масових акціях протесту, що мали місце у період з листопада 2013 року по лютий 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ВРП розглянула питання про звільнення Неганової з посади судді на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати від 7 червня 2017 року.

«Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Неганову Наталію Володимирівну з посади судді Подільського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України», – додали в прес-службі.

Як повідомлялось, 16 січня Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Олександра Дзюбу через те, що він ухвалював рішення про арешт активістів Євромайдану.

Нагадаємо також, що Вища рада правосуддя звільнила шістьох суддів: Ольгу Мозгову, Миколу Решетніка, Любов Бессараб, Олександра Попеку, Наталію Антонову та Оксану Степанову. Четверо з них відправляли за ґрати учасників Революції Гідності та «Автомайдану», а ще двоє перейшли служити до Російської Федерації чи до бойовиків «ДНР».

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація