логін / реєстраціяMenu

ВРП звільна шістьох суддів

26.01.2018 | tyzhden.ua

Вища рада правосуддя звільнила шістьох суддів, четверо з яких відправляли за ґрати учасників Революції Гідності та «Автомайдану», а ще двоє перейшли служити до Російської Федерації чи до бойовиків «ДНР». Про це повідомила прес-служба ВРП.

«Вища рада правосуддя звільнила шістьох суддів: Ольгу Мозгову, Миколу Решетніка, Любов Бессараб, Олександра Попеку, Наталію Антонову та Оксану Степанову. Усіх їх звільнили на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішень Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя», – йдеться у повідомленні.

Так, дисциплінарні справи стосовно суддів Ольги Мозгової, Миколи Решетніка, Наталії Антонової порушено на підставі скарг, у яких зазначено, що ці судді допустили порушення під час постановлення ухвал про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо осіб, які були учасниками масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року.

Дисциплінарна справа стосовно Степанової Оксани Сергіївни порушена на підставі скарги про застосування до активного учасника руху «Автомайдан» адміністративного стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами на шість місяців, що є максимальною мірою покарання за цією статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стосовно суддів Любові Бессараб та Олександра Попеки, дисциплінарні справи порушені на підставі встановлених фактів про те, що зазначені судді, обіймаючи відповідно до чинного законодавства посаду судді в Україні, увійшли до складу судових органів Російської Федерації та так званої «ДНР» відповідно.

Як повідомлялось, 16 січня Вища рада правосуддя (ВРП) звільнила суддю Дніпровського райсуду Києва Олександра Дзюбу через те, що він ухвалював рішення про арешт активістів Євромайдану.

25.01.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація