логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив запобіжний захід підозрюваному у викраденні Луценка й Вербицького

12.01.2018 | tyzhden.ua

У четвер, 11 січня, Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для підозрюваного у викраденні активістів Майдану Олександра Волкова. Про це повідомив кореспондент «Тижня».

Згідно з повідомленням, термін перебування продовжили до 11 березня.

У ході засідання адвокати Волкова подали низку клопотань, більшість з яких суд відхилив. Зокрема, захист підозрюваного просив перенести засідання: через відсутність одного з адвокатів та погане самопочуття Волкова, у якого нібито піднявся тиск. Крім того, було подано клопотання про заборону або вирішення питання щодо зйомки зі стаціонарних камер, теле- чи радіотрансляції.

Адвокати Волкова також просили про відвід судді та прокурорів. Зокрема, представника обвинувачення Олексія Донських звинуватили в тому, що під час трусу, який він проводив у квартирі підозрюваного, зник золотий годинник Волкова. Також Донського звинувачували в тому, що він нібито тиснув на дочку Волкова, вимагаючи надавати свідчення.

Також захист просив час на ознайомлення з матеріалами провадження. Зазначимо, що це єдине клопотання, яке задовольнив суд та оголосив перерву на півтори години.

Як повідомлялось, у листопаді 2017 року апеляційний суд продовжив запобіжний захід Волкову, відмовивши у задоволенні скарги захисту підозрюваного у викраденні Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Таким чином Волков мав залишитися під вартою щонайменше до 19 листопада.

Нагадаємо, Волков підозрюється за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 («Катування»), ч. 3 ст. 27, п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

У ГПУ розповіли про докази причетності Волкова до викрадення людей на Майдані: Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім все ж повернувся в Україну, і саме ці його переміщення викликали зацікавленість слідчих прокуратури.

У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко та Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезені за місто. Після катувань їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

11.01.2018

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація