логін / реєстраціяMenu

У Луцькому СІЗО помер в’язень (+ВІДЕО)

05.01.2018

У Луцькому СІЗО помер ув’язнений. Про це стало відомо 2 січня, передали «Волинські новини» 3 січня.

Це вже друга смерть у цьому закладі, що сталася у листопаді минулого року. Чому цей факт замовчують, намагалися з’ясувати журналісти ТРК Аверс.

Нагадаємо, 22 листопада у Луцькому слідчому ізоляторі помер Дмитро Листовничий. Матері віддали понівечене тіло сина з численними травмами та забоями, а у виписці написали, що він помер природною смертю.

26 листопада у Луцькому СІЗО помер ще один в’язень.

Прес-секретар Західного міжрегіонального управління виконання покарань Давид Ляхович підтвердив факт смерті. За словами чиновника, чоловік помер від цукрового діабету.

Начальник Луцького СІЗО Сергій Киреєв надавати коментарі відмовився.

В’язень, який помер у СІЗО – ветеран афганської війни та ліквідатор аварії на ЧАЕС. На момент, коли потрапив у СІЗО, чоловік був здоровим. На момент смерті вина підсудного не була доведена.

Сайт Волинської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії України того ж дня процитував слова Д. Ляховича, отримані телефоном: «28 грудня 2016 року громадянин Н. 1958 року народження був затриманий працівниками слідчого управління Національної поліції у Волинській області за підозрою у злочині, передбаченому за ч. 2 ст. 307 ККУ. В’язень помер 26 листопада 2017 року о сьомій годині 15 хвилин зранку у лікарняному закладі охорони здоров’я на шостий день перебування там. Діагноз – поліорганна недостатність або цукровий діабет з множинними ускладненнями. На момент смерті він був ув’язнений, а не засуджений».

Сьогодні, 5 січня, «Волинські новини» повідомили подробиці про померлого в’язня.

59-річний Ігор Наймушин хворів на цукровий діабет і потрапив з СІЗО до Луцької центральної лікарні у вкрай важкому стані. Невдовзі у реанімації він впав у кому і помер. При цьому чоловік весь час до останніх хвилин життя був у кайданках. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

«Він прибув до нас 20 листопада у вкрай важкому та занедбаному стані, був дуже виснаженим. До такого стану могли призвести порушення в дієті, невчасно прийнятий інсулін», – повідомив завідувач реанімаційного відділення ЛМК Ярослав Семицький.

Відзначимо, що під час суду судді неодноразово подавали клопотання про зміну запобіжного заходу Ігорю Наймушину у зв’язку з тяжким станом здоров’я. Однак суддя відхилив усі звернення.

Тим часом у Луцькій міській лікарні повідомляють, що до них часто привозять в’язнів з СІЗО.

Додамо, що з цукровим діабетом можна жити при правильній дієті та лікуванні. Однак у СІЗО, схоже, не належним чином стежили за станом здоров’я в’язня й не давали необхідні медикаменти. У такий спосіб його дотримали до діабетичної коми.

За даним фактом прокуратура порушила повторне кримінальне провадження, адже перше провадження по факту смерті закрили за 3 дні.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація