логін / реєстраціяMenu

Суддя Лінник вважає справедливим свій вирок відпустити Крисіна

29.12.2017 | hromadske.ua

Суддя Шевченківського суду Києва Олег Лінник заявив, що вважає справедливим свій вирок щодо умовного покарання Юрію Крисіну, який був причетний до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія.

Про це він заявив 28 грудня, відповідаючи на запитання «Громадського».

«Так, на мою думку, це рішення абсолютно справедливе», – сказав Лінник.

22 грудня суддя Лінник визнав Юрія Крисіна винним у хуліганстві та завданні легких тілесних ушкоджень. Крисіна засудили до двох років умовного покарання і відпустили на волю в залі суду. Відтак, якщо протягом наступних двох років Крисін не вчинить нових правопорушень, то залишиться на волі.

Фото: Дмитро Реплянчук/Громадське

Юрія Крисіна зафіксували на відео, коли той в ніч на 19 лютого 2014 року добивав палицею пораненого журналіста В’ячеслава Веремія. Крисін підтвердив, що бив журналіста.

Також Крисін підтвердив, що збирав людей, які нападали на учасників Євромайдану.

«Про те, що Крисін збирав людей в обвинуваченні не зазначено. Я не можу вийти за межі пред’явленого обвинувачення. Це він у своїх показаннях казав, що організовував і збирав людей. Але в обвинуваченні цього нема. Також нема й статті про умисне вбивство або замах на умисне вбивство. В обвинуваченні було лише про хуліганство і легкі тілесні», – сказав суддя Лінник.

Напередодні у Генпрокуратурі заявили, що будуть подавати апеляцію на рішення судді Лінника, оскільки вважають вирок «явно несправедливим».

У 2014 році до Крисіна приставили державну охорону через нібито загрозу його життю, а запобіжний захід змінили на домашній арешт.

Навіть більше, за цей час він став фігурантом інших справ, зокрема, справи про напад на автозаправну станцію «Народна АЗС» у Києві в районі аеропорту «Жуляни» 5 травня 2016 року.

7 лютого 2017-го Печерський суд не продовжив цілодобовий домашній арешт Юрієві Крисіну, відхиливши клопотання ГПУ. А в квітні Крисіну дозволили зняти електронний браслет.

Спілка журналістів вимагає від президента відреагувати на рішення у справі вбивства журналіста Веремія.

28.12.2017, 09:34

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація