логін / реєстраціяMenu

Генпрокуратура готує апеляційну скаргу на вирок суду щодо Ю. Крисіна

22.12.2017

Шевченківським районним судом міста Києва завершено судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Ю. Крисіна у хуліганстві, тобто грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень, що мало місце під час Революції Гідності в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року до журналіста газети «Вести» В. Веремія.

Вироком суду від 22.12.2017 Ю. Крисіна визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України, та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Водночас, на підставі ст. 75 КК України Ю. Крисіна звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.

Оскільки призначене Ю. Крисіну покарання є явно несправедливим через його м’якість, Генеральною прокуратурою України готується апеляційна скарга на вказаний вище вирок у зв’язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність (ст. 75 КК України) та невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація