логін / реєстраціяMenu

Побиття сироти може коштувати посад патрульним

08.11.2017 | Ірина Белякова | te.20minut.ua

Якщо причетність патрульних до побиття студента доведуть, їм це може коштувати посад та від 3 до 8 років ув’язнення.

Побиття хлопця-сироти розслідує прокуратура. Наразі тривають слідчі дії, запевнили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, з важкими травмами голови у нейрохірургічному відділені Тернопільської університетської лікарні перебував студент 1 курсу педуніверситету Андрій Жолобчук. За словами хлопця, його побили правоохоронці.

Студент потравив у лікарню у важкому стані, розповів тоді лікуючий лікар-нейрохірург хлопця Олександр Квасніцький. Андрій був у комі другого ступеня з симптомами, які загрожували життю.

Як повідомила прес-секретар прокурора області Леся Гурецька, прокуратура розпочала кримінальне провадження 9 серпня 2017 року за фактом побиття студента Тернопільського вузу – за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України.

«Кримінальне провадження порушене прокуратурою за перевищення службових повноважень. В даному випадку працівниками патрульної поліції, – каже начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. – Хлопець і його товариш стверджують, що це патрульні його побили. Патрульні це заперечують. В них є ніби відеодоказ цьому».

Коли історія набула розголосу, підключав своїх оперативних працівників, аби можна було здійснити супровід, зізнався Олександр Богомол.

«Зазвичай такі речі (побиття правоохоронцями – прим. авт.) не підтверджуються, – каже Олександр Богомол. – Але розслідування ще не завершене».

У даному кримінальному провадженні тривають слідчі дії, підтвердила прес-секретар прокурора області Леся Гурецька.

Більше прокуратура жодної інформації з приводу побиття сироти чи щодо перебігу розслідування не надає.

Юридична довідка

Стаття 365. Перевищення влади або службових повноважень

2. Перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, – карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація