логін / реєстраціяMenu

Український суд заарештував журналістку з Казахстану

25.10.2017 | tyzhden.ua

Казахстанську журналістку та громадську діячку Жанару Ахмет Києво-Святошинський райсуд взяв під варту на 18 днів. Про це заявив її захисник Владислав Грищенко.

Так, з урахуванням уже проведеного в слідчому ізоляторі часу, журналістці залишилося ще 15 діб. Захист оскаржуватиме це рішення.

Фото: «Громадське»

«Ми вважаємо, що суддя незаконно залучила до справи довідку про те, що Ахметовій відмовлено в наданні статусу біженця. Це була не завірена нотаріально ксерокопія. Як ця довідка могла потрапити в прокуратуру? Прокуратура не сторона в її міграційній справі. Ми подаватимемо апеляцію», – заявив Грищенко.

За інформацією, Ахмет після рішення суду оголосила голодування.

Влада Казахстану звинувачує журналістку за статтею 177 Кримінального кодексу – шахрайство. Захист наполягає на тому, що журналістка вже була на батьківщині засуджена за цією статтею і повторне покарання буде незаконним.

Тепер за процедурою протягом 18 днів влада Казахстану має надіслати запит про екстрадицію і українська сторона повинна буде прийняти рішення.

Як повідомлялося, 21 жовтня адвокат журналістки з Казахстану Жанар Ахмет Владислав Грищенко повідомив, що після того, як громдська діячка втекла з Казахстану через переслідування, її затримали в Києві. Він також зазначив, що її затримали через те, що вона начебто перебуває в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу за запитом влади Казахстану. Згодом у ЗМІ з’явилася інформація, що київська поліція цю інформацію спростувала.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація