логін / реєстраціяMenu

Поліціянтам, які знущалися з жителя Миколаївки, обрано запобіжний захід

24.10.2017 | stopcor.org

Трьом працівникам поліції Слов’янська обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці за незаконне затримання та знущання з жителя Миколаївки, що на Донеччині. Таке рішення ухвалив Краматорський міський суд. Про це повідомив голова святогірського осередку «Стоп корупції» Володимир Рибалкін, який слідкував за процесом.

«Трьох поліцейських підозрюють у скоєнні злочинів, які підпадають під дію статей 371 (ч. 1) та 365 (ч. 2)Кримінального кодексу.

Суд відмовив прокуратурі, яка вимагала призначення застави у 128 тисяч гривень, і визначив, що підозрювані перебуватимуть під домашнім арештом. При цьому поліціянти мають здати громадянський та закордонний паспорт і з’являтись за першою вимогою слідчого. Домашній арешт триватиме 2 місяці.

У цій справі фігурують ще двоє поліціянтів, яких підозрюють у отриманні хабара. Ці співробітники поліції додаткового отримали підозру за статтями 371 (ч. 1) та 365 (ч. 2). Проте, для них раніше вже обрали суму застави в 128 тисяч гривень для кожного, тому на цьому суді їх не було, – повідомив В. Рибалкін.

Нагадаємо, двадцятишестирічний Роман, який і досі не може оговтатися від пережитого, розповів, що на нього напали місцеві правоохоронці, жорстоко побили у його ж квартирі, зв’язали та відвезли до райвідділу, а потім почали вимагати гроші в його рідних. Оперативники спецслужби затримали поліцейських поблизу опорного пункту під час передачі потерпілому матеріалів сфабрикованої проти нього кримінальної справи.

Під час трусів у службових кабінетах зловмисників співробітники СБУ вилучили частину грошей, раніше отриманих від чоловіка.

«Про те, що поліцейські-перевертні отримали підозру, нам стало відомо з особистих джерел. За попередніми даними, двох копів затримали за вимагання та отримання неправомірної вигоди, а ще троє проходять у справі як свідки. Наразі ми очікуємо на офіційну інформацію від СБУ», – розповів В. Рибалкін.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація