логін / реєстраціяMenu

Про справу побиття активістів «Автомайдану» беркутівцями

19.10.2017 | Ілля Жижиян | www.unn.com.ua

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершив досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції «Беркут» у побитті активістів «Автомайдану». Про це йдеться в повідомленні прес-служби департаменту на сторінці у Facebook, передає «УНН».

«Слідчими Департаменту спеціальних розслідувань 13.10.2017 завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чотирьох колишніх співробітників столичного спецпідрозділу міліції „Беркут“, які тривалий час розшукувалися і в поточному році затримані за підозрою у перевищенні влади, побитті в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у місті Києві 18 активістів громадського руху „Автомайдан“, інших осіб, а також пошкодженні автомобілів активістів (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що підозрюваним також інкримінуються службові підроблення офіційних документів (рапортів) та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії, та арештовано.

На цей час виконуються вимоги ст. 290 КПК України – стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація