логін / реєстраціяMenu

Суд відпустив викрадача активістів Майдану, посилаючись на скасований «закон Савченко»

18.10.2017 | tyzhden.ua

Деснянський райсуд відпустив з-під варти чоловіка, причетного до викрадення активістів Євромайдану, врахувавши скасований у травні Верховною Радою «закон Савченко». Про це повідомляють «Українські новини», з посиланням на текст вироку суду від 11 жовтня.

Зазначається, що суд ухвалив рішення про засудження звинуваченого до двох років п’яти місяців позбавлення волі, але суддя Оксана Броновицька вирішила застосувати до засудженого «закон Савченко», попри те, що Верховна Рада скасувала його 18 травня. Вона зазначила, що закон має зворотну дію в часі, якщо покращує положення особи, притягуваної до кримінальної відповідальності. Таким чином, суд перерахував 1 рік і 3 місяці в СІЗО як 2,5 роки ув’язнення й відпустив засудженого з-під варти.

Суд установив, що мешканець Чернівецької області Олександр Сєров 21 січня 2014 року за 800 гривень прибув в наметове містечко «тітушок» і бійців «Оплоту» недалеко від станції метро «Бориспільська» в Києві. У лісопосадці він охороняв активістів Євромайдану, викрадених «тушками» біля метро «Петрівка». Крім того, підсудному інкримінували купівлю наркотиків.

Суддя визнав його винним за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) і ч. 1 ст. 309 (зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу й засудив до 2 років і 5 місяців позбавлення волі. Після застосування «закону Савченко» суд перерахував 1 рік і 3 місяці в СІЗО як 2,5 року ув’язнення і вирішив відпустити засудженого з-під варти.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація