логін / реєстраціяMenu

Суд відмовився усунути з посади підозрюваного поліціянта

09.10.2017 | Андрій Голуб | tyzhden.ua

У суботу, 7 жовтня, суддя Печерського районного суду Тетяна Остапчук залишила без задоволення клопотання прокуратури про відсторонення від посади підозрюваного у причетності до злочинів під час Майдану колишнього посадовця МВС Анатолія Серединського. Про це повідомив кореспондент «Тижня».

При цьому суддя зачитала текст ухвали з відповідним рішенням.

Під час судового засідання сам Серединський заявив, що його перевели до іншого департаменту, а саме до поліції охорони для того, щоб уникнути можливого спілкування з його безпосереднім керівником Ігорем Бабичем. На таке спілкування накладається судова заборона, оскільки Бабич також підозрюється у аналогічних із Серединським злочинах.

Крім того Нацполіція надіслала клопотання з проханням не задовольняти вимоги Генпрокуратури за підписом першого заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна та першого заступника очільника МВС Сергія Ярового.

За словами прокурора Олександра Ковальчука, на цей момент не надано жодних документів, які підтверджують переведення Серединського до іншого департаменту.

Ковальчук також повідомив, що українське законодовство передбачає можливість клопотати тільки про відсторонення певної особи від посади, а не від роботи у певній установі загалом, тому неможливо клопотати про відсторонення Серединського у Нацполіції як такій.

Як повідомлялось, 4 жовтня Печерський районний суд Києва відпустив Серединського під нічний домашній арешт.

Нагадаємо, 29 вересня ГПУ повідомила про підозру в злочинах проти активістів Євромайдану трьом колишнім високопосадовцям МВС України Ігорю Бабичу, Анатолію Серединському та Сергію Поготову, двоє з яких зараз обіймають керівні посади в Національній поліції України. 2 жовтня відпустили під домашній арешт Сергія Поготова.

07.10.2017, 13:40

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація