логін / реєстраціяMenu

Генпрокуратура пред’явила підозри ще двом екс-беркутівцям

04.10.2017 | ukr.lb.ua

Генеральна прокуратура вручила підозри двом колишнім бійцям спецпідрозділу «Беркут» про причетність до розгону акції протесту на Майдані Незалежності в Києві в ніч проти 30 листопада 2013 року. Про це стало відомо «LB.ua» з особистих джерел.

Зокрема, один з підозрюваних був командиром взводу «Беркуту» й безпосередньо, за версією слідства, керував підлеглими під час розгону протесту. Йому інкримінують перевищення влади і службових повноважень (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу), а також незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, посадовою особою (ч. 2 ст. 28, ст. 340 КК).

Як повідомили «LB.ua» потерпілі, йдеться про колишнього командира взводу № 2 оперативної роти № 4 «Беркуту» Олега Бойка. Зараз він обіймає посаду командира взводу Національної поліції.

Другу підозру ГПУ пред’явила екс-міліціянту другого взводу першої роти «Беркуту», якого підозрюють за трьома статтями: перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу), умисному перешкоджанні професійній діяльності журналіста (ч. 1 ст. 171 КК), незаконне перешкоджання проведенню зборів, скоєних посадовою особою при виконанні явно злочинного наказу (ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК). За інформацією «LB.ua», йдеться про екс-беркутівця Сергія Лободу. Його підозрюють у перешкоджанні роботі та побитті журналіста Дмитра Фортунатова.

Нагадаємо, 25 вересня Шевченківський районний суд Києва почав розгляд справи про побиття журналістки Марії Лебедєвої та ще шести учасників акції протесту в ніч на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності. Підозрюваний – екс-співробітник «Беркуту», а нині – старший лейтенант поліції – Руслан Марчук. Протягом чотирьох років він отримав підвищення в правоохоронних органах, а в квітні минулого року президент Петро Порошенко нагородив його медаллю «За бездоганну службу» III ступеня.

03.10.2017, 19:51

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація