логін / реєстраціяMenu

А. Ковтуна, якого підозрюють в організації тортур в Одеському СІЗО, залишили на посаді

27.09.2017 | odesa.depo.ua

Слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Анатолій Дерус відмовився усувати з посади в. о. начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін’юсту Анатолія Ковтуна, якого підозрюють в організації тортур в Одеському СІЗО.

Фото: «Думская»

«У слідчого судді є сумніви в обґрунтованості підозри, так як саме слово „тортури“ передбачає наявність осіб, яким заподіяно шкоду, а в даному кримінальному провадженні немає жодного потерпілого, що може свідчити про передчасність оголошеної підозри», – наголошується у визначенні Приморського райсуду.

Також, на думку судді, прокуратура не змогла довести, що, перебуваючи на посаді, Ковтун може впливати на слідство, фальсифікувати якісь документи, впливати на свідків. Мовляв, за місяць, який минув з моменту реєстрації матеріалів в ЄРДР, можна було опитати всіх свідків і вилучити всі необхідні папери. Втім, як зізнався на засіданні слідчий, «отримати прямі свідчення свідків щодо злочину неможливо, тому слідство оперує непрямими доказами».

Дерус додав, що зараз посади начальника управління та першого зама є вакантними. Тому Анатолій Ковтун, констатує суддя, є єдиною людиною, яка може виконувати обов’язки начальника і має право підписувати фінансові документи, зокрема щодо закупівель продуктів, розрахунків за енергоносії та виплати заробітної плати особовому складу. Таким чином, саме від нього залежить безперебійна робота 24 установ виконання покарань у чотирьох областях.

«Відсторонення Ковтуна від посади неминуче призведе до колапсу й матиме вкрай негативні наслідки для великої кількості інших осіб», – робить висновок суддя Дерус.

Нагадаємо, раніше Анатолію Ковтуну повідомлено про підозру в організації катування утримуваних в Одеському СІЗО. Арештанти заявили про масові знущання, які почалися після того, як на території слідчого ізолятору жорстоко вбили працівницю установи.

26.09.2017

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація