логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив арешт п’ятьом екс-беркутівцям

26.09.2017 | Станіслав Козлюк | tyzhden.ua

У вівторок, 26 вересня, Святошинський районний суд міста Києва продовжив арешт на два місяці для п’ятьох екс-беркутівців. Про це повідомив кореспондент «Тиждень.ua» із зали суду.

Йдеться про колишніх працівників «Беркуту» Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру та Олега Янишевського.

«Залишаються підстави вважати, що підсудні можуть ухилитися від суду», – заявив головуючий суддя Сергій Дячук.

«Присяжні приймають до уваги позитивні характеристики обвинувачених, однак такі дані не є такими, щоб переважити ризики переховування. Суд не вбачає підстав для призначення застави. Зміну запобіжного заходу лишити без зміни, продовжити тримання під вартою до 24 листопада 2017 року», – йдеться у рішенні суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Коментуючи припинення онлайн-трансляції минулого засідання, суддя заявив, що з цього приводу в усі відповідні органи Святошинський райсуд звернувся з метою подальшого відновлення трансляції у справі розстрілів на Інститутській.

«Після цього інциденту почали ширитися чутки, що суд нібито перейшов до закритого режиму розгляду провадження. Це не відповідає дійсності. Суд такого рішення не ухвалював, засідав і засідає у відкритому режимі», – наголосив суддя Дячук.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація