логін / реєстраціяMenu

Два засідання у справі Євромайдану

26.09.2017 | www.5.ua

У Києві 25 вересня відбулися одразу два судові засідання у справах побиття людей на Євромайдані 2014 року. Про це повідомив «5 канал».

За результатами засідань Шевченківський районний суд продовжив запобіжний захід ще на два місяці Олегу Шадрову. Його обвинувачують у побитті людей у ніч проти 19 лютого 2014 року. Тоді група «тітушок» напала на активістів Євромайдану на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської. Щонайменше восьмеро людей були поранені.

Олег Шадров свою провину визнав лише частково. Зізнався, що побив одного з восьми постраждалих.

«Обвинуваченому інкримінують перешкоджання журналістській діяльності у групі осіб, перешкоджання мирним зборам, мітингам, а також завершений замах на вбивство декількох осіб», – зазначила прокурор Тетяна Сергеєва.

30 жовтня у суді в цій справі свідчитимуть потерпілі.

Також обвинувальний акт прокурор сьогодні зачитав Русланові Марчуку. Він – один із керівників міліції, співробітник 23-ї роти «Беркуту». У ніч проти 30 листопада 2013 року він брав участь у розгоні студентів на Майдані Незалежності. Зокрема, Марчук перешкоджав роботі журналістів.

«Я знімала, йшла десь за декілька кроків від них. Він побачив, що я це роблю – схопив мене за руки і намагався зіштовхнути, щоб я впала йому під ноги. Він почав мене бити по руках і вибивати з рук мобільний телефон», – пригадує потерпіла Марія Лебедєва.

25.09.2017, 18:36

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація