логін / реєстраціяMenu

Суд продовжив запобіжний захід підозрюваному у викраденні Луценка й Вербицького

23.09.2017 | Андрій Голуб | tyzhden.ua

Підозрюваний у причетності до викрадення активістів Майдану Олександр Волков перебуватиме під вартою ще два місяці. Відповідне рішення 22 вересня ухвалила суддя Печерського райсуду Олеся Батрин.

«Клопотання… відносно підозрюваного Олександра Волкова задовольнити», – оголосила суддя текст ухвали.

Волков перебуватиме під вартою щонайменше до 19 листопада.

Олександр Волков

Під час розгляду справи прокурори Донський і Приходько зауважили, що термін досудового розслідування продовжено до 29 січня 2018 року через складність розслідування справи. На думку прокурорів, ризики, через які Волкову обрали найсуворіший запобіжний захід, не зникли. Зокрема, це можливість утечі Волкова за кордон та вплив на свідків та інших підозрюваних у справі. Зауважимо, що ще дев’ятеро підозрюваних оголошені у розшук (справа щодо ще одного фігуранта наразі у суді).

«Я категорично стверджую, що обставини впливу на свідків у цій справі вже встановлені, навіть ураховуючи перебування Волкова під вартою», – зокрема заявив Донський.

Окрім того, футбольний клуб «Десна», де нібито працює Волков, не підтвердив дані про офіційне місце його роботи.

Також, за словами прокурорів, Волков відмовляється співпрацювати зі слідчими, чим затягує розслідування.

Водночас, адвокат підозрюваного Сорока зауважила, що до Волкова за два місяці 9 разів приходили невідомі особи з прокуратури й розмовляли з ним без присутності адвокатів. За її словами, це є прямим порушенням.

«Щотижня до Волкова приходять сторонні особи без адвокатів, щоб схилити його до визнання провини та подання показів», – зазначила вона.

Окрім того, за її словами, у слідства немає інших доказів причетності Волкова до справи, окрім трафіку телефонних розмов, які не є прямими доказами.

Також, за словами адвоката, небажання Волкова співпрацювати зі слідством є його правом, а не доказом провини.

Після оголошення рішення у справі в суді відбулася невелика штовханина між людьми, які прийшли підтримати підозрюваного та тими, хто прийшов на підтримку потерпілих.

Сторона захисту має 5 днів на оскарження ухвали.

Нагадаємо, Волков підозрюється за  ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 146 («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»), ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 («Катування»), ч. 3 ст. 27, п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 («Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

У ГПУ розповіли про докази причетності Волкова до викрадення людей на Майдані: Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання правоохоронцями своїх спільників, спробував втекти до Росії, але потім все ж повернувся в Україну, і саме ці його переміщення викликали цікавість слідчих прокуратури.

У січні 2014 року учасники Майдану Ігор Луценко і Юрій Вербицький були викрадені з території Олександрівської лікарні в Києві та вивезені за місто. Після катування їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

22.09.2017, 17:29

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація