логін / реєстраціяMenu

Судове засідання у справі «Автомайдану» не відбулося

22.09.2017 | Станіслав Козлюк | tyzhden.ua

Солом’янський районний суд міста Києва вкотре не зміг провести підготовче засідання у провадженні щодо екс-командира другої роти «Беркуту» Анатолія Логвиненка. Про це повідомляє кореспондент «Тиждень.ua» із зали суду.

Головуючий суддя Агафонов розпочав засідання із запізненням на годину, о 15:30.

Відразу після початку засідання захисник обвинуваченого Олександр Кузьменко заявив судді відвід, мотивуючи це тим, що Агафонов нібито має намір в порушення процедури об’єднати провадження по Логвиненку з провадженням по його підлеглих, яке перебуває в цьому суді.

«Неможливо розглядати, бо це є порушенням права на справедливий суд. Інше подібне провадження надійшло з грубими порушеннями процесу суддею, яка не була уповноважена приймати такі рішення, і якщо ми починаємо процес із очевидного порушення – це вже не добре», – заявив Кузьменко.

Анатолій Логвиненко

«На думку захисника, суддя намагається вчинити дії щодо об’єднання справ по групі „беркутівців“, підлеглих Логвиненку. Наскільки обґрунтований відвід – вирішить суд», – пояснила в коментарі «Тиждень.ua» представниця потерпілих в обох провадженнях Євгенія Закревська.

Тим часом суддя клопотання про відвід прийняв, але наголосив, що питання об’єднання проваджень поки що навіть не розглядалося.

Агафонов відклав засідання і додав, що точну дату та час відводу оголосять окремо.

Нагадаємо, Логвиненко підозрюється в тому, що разом зі своїми підлеглими, бійцями «Беркуту», 23 січня 2014 року нападав на активістів «Автомайдану», зокрема, у Кріпосному провулку в Києві.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація