логін / реєстраціяMenu

Суд відпустив з-під варти екс-«беркутівця», підозрюваного в нападі на «Автомайдан»

20.09.2017 | tyzhden.ua

Апеляційний суд Києва випустив з СІЗО Сергія Лободу, колишнього міліціянта 1 оперативної роти спецпідрозділу «Беркут» при ГУМВС України в м. Києві, який підозрюється в нападі на активістів організації «Автомайдан» 23 січня 2014 року в Києві. Про це повідомила у Facebook адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська.

Сергій Лобода, фото «5 каналу»

«Сьогодні (20 вересня – ред.) Апеляційний суд м. Києва (суддя Рослик) звільнив з-під варти беркутівця 1-ї роти Сергія Лободу (епізод з нападом на автомайданівців на Щорса 23.01.2014), того самого, який півтора року був у розшуку», – написала вона.

За її словами, підозрюваному змінили запобіжний захід на домашній арешт. При цьому вона вказала на ненадійність такого обмеження свободи.

«Ми пам’ятаємо, що браслетів для беркутівців чомусь ніколи немає. А ще пам’ятаємо, що харківські беркути Мастега та Войлоков втекли до РФ саме з-під домашнього арешту», – зазначила Закревська.

Також адвокат розповіла, що в середу суд у Вінниці (суддя Клапоущак) відмовив у продовженні домашнього арешту колишньому заступнику начальника київської міліції Олександру Кравченку, який, за словами Закревської, після 28 вересня може втекти.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва заарештував Сергія Лободу 22 липня.

Лобода півтора року перебував у розшуку, його затримали 20 липня при спробі виїхати з Києва. Йому інкримінується перевищення влади та службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки, а саме заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості 9 учасникам мирних акцій протесту, а також пошкодження автомобілів на суму понад 500 тис. грн. Загалом від дій підозрюваного потерпілими визнано 22 особи.

Як повідомлялося, колишніх працівників «Беркута» підозрюють у перевищенні влади та незаконному затриманні 18 активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса і Грушевського в місті Києві, яке супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням 11 їхніх автомобілів. Їм інкримінуються також службові підроблення офіційних документів (рапортів) і надання завідомо неправдивих показань, поєднаних із звинуваченням активістів в тяжких злочинах, на підставі яких їх заарештували. Щодо командира оперативної роти № 1 спецпідрозділу «Беркут» Михайла Добровльського за вчинення цих злочинів обвинувальний акт передали до суду ще в березні 2016 року. Щодо інших співучасників цих злочинів досудове розслідування триває, в тому числі восьмеро з них оголошені в розшук і суд надав дозвіл на їх затримання.

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація