логін / реєстраціяMenu

Поліція виламала двері до квартири жінки-інваліда (ВІДЕО)

20.09.2017 | cheline.com.ua

Чернігівська родина Коваль поскаржилася до Управління забезпечення прав людини на дії поліціянтів і прокурора. Нещодавно до квартири сім’ї по вулиці Козацькій, 44 увірвалися озброєні правоохоронці. Вони зламали броньовані двері, півдня проводили трус і довели немолоду жінку з інвалідністю до нервового зриву. Власники оселі кажуть, що слідчі поводилися зухвало, а головне – не показали необхідної постанови суду. Валентина Коваль не відчинила дверей, бо дуже злякалася великої кількості озброєних людей у формі.

«Я була сама. Сказала, що боюсь вас. Відкрию – а тут мені накидають чого хочеш і потім доводь», –розповідає власниця квартири Валентина Коваль.

«Я боявся, що мені натрусять тут наркотиків, патронів підкинуть, зброї. Тому сказав, якщо буде санкція – пущу, без неї – не пустимо», – згадує син господарки квартири В’ячеслав Коваль.

Того дня син господарки посварився з сусідкою. У них давній конфлікт. Жінка викликала поліцію начебто через погрози фізичною розправою. У поліції стверджують, що діяли законно, бо отримали інформацію про можливе зберігання в квартирі зброї. Господарку довго вмовляли, аби та впустила їх всередину. Після відмови правоохоронці без постанови суду вирішили ламати двері. Це дозволено законом.

«Відповідно до частини 3 статті 233 КПК, слідчий або прокурор без ухвали суду має право у невідкладних випадках зайти до помешкання. Це і був невідкладний випадок, надалі слідчий вийшов із клопотанням до судді і його дії були узаконені», – коментує прес-офіцер міського відділу поліції Наталія Човпило.

Попри те, що серед знайденого виявилися лише попільничка у вигляді гранати та пластиковий корпус від гранатомета, поліціянти переконані у законності своїх дій. Тим паче, суд підтвердив обґрунтованість їх рішення. Натомість родина Коваль почувається приниженою й ображеною через поведінку правоохоронців. Тому збирається скаржитися до всіх можливих інстанцій, аби довести свою правоту.

Журналістка Юрій Михуля, оператор Дмитро Дриганов

Рекомендувати цей матеріал     
X



 

забув пароль

реєстрація